Eva Kvelland bystyrerepresentant for venstre i kristiansand

«Jeg tror ikke det er personen Kristin Halvorsen som har vært SV sitt problem. Hun har tvert i mot vært en dyktig partileder! Likevel er det nok ingen dum konklusjon å trekke seg nå. Hun har sittet lenge, og om hun ikke ønsket å være med på et nytt Stortingsvalg, så var det nå hun måtte melde sin avgang. SV har problemer, men jeg tror heller det løses av at de går ut av regjering, enn av lederskiftet. Men som svar på spørsmålet: Det var en klok beslutning å trekke seg - men det alene løser ikke SVs utfordringer.»

Tellef Inge Mørland gruppeleder for ap i aust-agder

«Det kan være en klok vurdering, selv om jeg synes Kristin Halvorsen har vært en dyktig leder for SV. Hun har gitt partiet sitt mer gjennomslag enn de noen gang tidligere har hatt!»

Sondre Båtstrand bystyrerepresentant i bergen for miljøpartiet de grønne

«Å skifte frontfigur hjelper ikke om SV fortsetter å drive Ap-politikk i regjering...»

Finn Erik Vinje professor i nordiske språk uio

«Neppe. Skulle det finnes i partiapparatet en person med større publikumsappell enn hun?
Det sies så ofte blant politikere som har gått på et tap og ligger og slikker sine sår, at partiets politikk må bli tydeligere. Det slår dem visst aldri at det kan være politikkens innhold det er noe i veien med.
Jeg kan vanskelig tenke meg noen SV-leder som "tydeligere" enn Kristin H. kan målbære SV-politikken.»

Eirik Faret Sakariassen bystyremedlem i stavanger, sv

«Det er bra å få inn en ny leder som kan gi SV en ny giv. Halvorsen har gjort en god jobb, men det er riktig å gi seg nå »

Sindre Nilsskog 1. nestleder i sør-trøndelag unge høyre

«Jeg tror det er feil medisin. Kristin Halvorsen er en utrolig dyktig politiker, og en av de få i SV som virkelig er rutinert. At hun går av som partileder tror, og (jeg må jo innrømme) håper, jeg vil bidra til det stikk motsatte av hensikten.»

Torjus Løkken kommunestyrerepresentant for høyre i gjøvik

«Respiratoren virker som den eneste riktige medisin for SV nå. Tipper det er for tidlig å si noe før maktkampen har begynt, og valgkaoset har roet seg.»

Tord Lien olje- og energiminister (frp)

«At Kristin Halvorsen trekker seg betyr jo ikke i seg selv noen kursendring. Nye koster skaper jo ofte økt oppmerksomhet om partiet og politikken. Men skulle venstresiden i SV få partilederen ville det sannsynligvis gjøre fortsatt regjeringssamarbeid vanskeligere. At ett SV i opposisjon kan fremstå tydeligere på kjernesakene kan det være liten tvil om, noe som sannsynligvis også vil kunne mobilisere SV-velgere. »

Hilde Ekeberg kommunestyrerepresentant for krf i lillehammer

«Når et parti gjør det bra eller dårlig, er det aldri partilederens ansvar alene. Men når velgerne gir en så tydelig tilbakemelding som den SV fikk nå, så er det nødvendig å vise at man tar den på alvor. Med et partilederbytte er det også lettere å stake ut en ny kurs for partiet.

Jeg syns det var en klok beslutning av Kristin Halvorsen å gi signalet nå, men samtidig gi organisasjonen god tid til å gjennomføre prosessen.»

Erlend Bøe leder. tromsø unge høyre

«SV trenger nok litt fornyelse!»

Haakon Riekeles tidligere nestleder i unge venstre

«Kristin Halvorsen har vært en god leder for SV over mange år, men det er på tide med fornyelse. Uansett stikker SVs problemer dypere enn det.

SV er blitt for likt Ap, og har fått veldig lite gjennomslag i regjering. SVs viktigste saker er skole og miljø. Innen skole administrerer de en politikk som de tidligere var veldig uenig med. Og innen miljø går nesten alt feil vei. »

Stein Petter Haugen leder i kystpartiets ungdom

«Hun gjorde vell kanskje det eneste riktige og på det riktige tidspunktet.»

Hilmar L. Mjelde stipendiat i sammenlignende politikk, uib

«Ja. 15 år er lenge som partileder, og nå har det gått nedover med partiet i mange år. Halvorsen hadde trolig gitt seg tidligere hadde det vært en opplagt etterfølger - hun ville unngå en intern splid om ny leder. Men ingen av kronprinsene har trått frem som den opplagte lederen de siste årene. Lysbakken, Solhjell og Holmås står alle sterkt internt. »

Håkon Block Vagle bystyremedlem i sandnes for høyre

«Kristin Halvorsen er en dyktig partileder, sannsynligvis den beste SV har hatt. Jeg tror ikke lederskiftet alene vil være avgjørende; det viktigste vil være om SV fortsetter eller trekker seg ut av regjeringen.

Her kan oljeutvinning i Lofoten bli det avgjørende kortet: Stoltenberg kan glede industritilhengerne i eget parti ved å si ja, mens SV kan marsjere rakrygget ut med miljøfanen høyt hevet til stortingsvalget 2013.»

Arne Strand sjefredaktør dagsavisen

«Ved å trekke seg som leder, åpner Kristin Halvorsen for maktkamp i partiet. Det er det siste SV trenger nå. Sannsynligheten for at partiet går ut av regjeringen øker etter dette. »

Lars Vangen medlem i samferdsel, miljø- og klimakomiteen i østfold, sp

«Man bør vite diagnosen før man velger medisin. Så jeg tror hun skulle ha ventet.»

Jenny Klinge stortingsrepresentant sp

«Kristin Halvorsen har gjort ein fenomenal innsats for Sv gjennom mange år, og kunne sikkert ha teke partiet til nye høgder igjen. Men eit leiarskifte ville måtte koma omsider uansett, og tidspunktet er truleg fornuftig nok.

Det er ikkje medisin i seg sjølv at ein leiar trekkjer seg.Spørsmålet er no kven som overtek og kva strategiske val partiet og partileiinga tek framover. »

Elisabeth Løland tidligere leder i krfu

«Det er iallefall ikke feil. Når media har bestemt seg for å "ta"partilederen er det neppe andre fornuftige valg enn å la det skje. Nå blir det spennende om de satser på en fortsatt moderat linje og regjeringsdelakelse eller om raddisene skal opp på topp. »