Ole Jørgen Anfindsen forfatter og redaktør av nettstedet "honest thinking"

«I ethvert parti bør ærlighet, oppriktighet, engasjement for hjertesakene, og evne til å formidle dette til velgerne være egenskaper man ser etter når ny leder skal velges.

Forøvrig har jeg denne gangen sniktittet på en del av de andre svarene som er avgitt, og synes Erik Bergesens er såpass slagferdig at det fortjener å fremheves litt ekstra.»

Maren Østbø kommunestyrerepresentant for ap i sola

«Det er neimen ikke lett å hoppe etter Wirkola. Jeg syns alle tre kandidater er gode, og tror nok SV egner seg best til å svare på spørsmålet. »

Ole Johnny Stavn gruppeleder for senterpartiet i buskerud

«90-70-90. Nei dette må Sv få finne ut av selv. »

Eva Kvelland bystyrerepresentant for venstre i kristiansand

«Det får det være opp til SV selv å svare på, men det må være åpenbart at de trenger en leder som igjen kan gi partiet eierskap til politiske saker - gamle eller nye. En ny leder må kunne vise velgerne at SV er noe annet enn Ap.»

Even Aleksander Hagen fylkestingsrepresentant for arbeiderpartiet i oppland

«Skal ikke legge meg bort i hvem andre partier skal velge som leder. men jeg ønsker SV lykke til med å finne Kristin Halvorsen sin erstatter.»

Emil André Erstad leder i krfu

«Det er et valg SV skal få avgjøre helt og holdent på egenhånd. Men når det er sagt har jo Hordaland allerede to partiledere i Erna Solberg og Knut Arild Hareide. Kanskje Sogn og Fjordane burde få en også?»

Hilde Ekeberg kommunestyrerepresentant for krf i lillehammer

«Den neste lederen i SV bør ha en del av de egenskapene som enhver god partileder bør ha. Det bør være en person som kan appellere til de interne og inspirere disse. Samtidig må vedkommende kunne kommunisere til de som befinner seg i ytterkantene av SVs velgermasse i dag. Men først og fremst må vedkommende evne å formulere et klart prosjekt som skaper entusiasme og nysgjerrighet rundt SV som parti. »

Erlend Bøe leder. tromsø unge høyre

«Hvilke egenskaper en neste SV leder må ha, det får SV finne ut av selv. Men en partileder må være samlendes, handlekraftig og ha evnen til og utvikle og finne nye løsninger på sin politikk. Men jeg synes at forslaget om en uravstemning er et dårlig forslag. Først og fremst fordi fylkene velger representanter som skal representere sitt fylke på landsstyremøter og landsmøter. Med andre ord så gir medlemmene i det aktuelle fylket disse representantene tillit til at de klarer og gjøre riktige beslutninger på vegne av sitt fylke. Disse representantene har mer innsikt i den politiske ledelsen og jeg er sikker på at disse representantene selv klarer og finne frem til den beste løsningen for partiet. Enn trenger ikke og trekke inn alle medlemmene i SV for og velge leder. Da kan man like gjerne sende alle de politiske sakene til SV ut på uravstemning. Partilederen skal jo representere partiets politikk utad. »

Finn Erik Vinje professor i nordiske språk uio

«Formannen, unnskyld lederen, bør vel likne mest mulig på SVs kjernevelger: en velutdannet yngre kvinne i offentlig tjeneste.
Ingen av de tre vestlandskameratene Solhjell,Holmås og Lysbakken passer særlig godt. »

Eirik Bergesen eirik bergesen, skribent og daglig leder av norsk opplysningsproduksjon

«Han må være Forføreren, Erobreren og Oppdageren i én og samme person. Per i dag er oppdageren av marxismens begrensninger nærmest til å erobre ledervervet, men han må først forføre også høyre-fraksjonen av partiet sitt.»

Stein Petter Haugen leder i kystpartiets ungdom

«En ny Sv leder må fokusere på Sv saker. »

Lars Vangen medlem i samferdsel, miljø- og klimakomiteen i østfold, sp

«Det får nesten SV finne ut av selv!»

Sivert Haugen Bjørnstad nestformann i fpu og stortingsrepresentant

«Han må først og fremst være samlende som leder. I tillegg bør han tilføre partiet nye tanker, og utvikle SV til et politisk verksted som det en gang var. Min favoritt er Solhjell, i den grad man kan bruke ordet favoritt om politiske motstandere :-)»

Erlend Jordal politisk seniorrådgiver

«Den nye lederen må være en god sosialist. Det vil iallefall gjøre forskjellene tydeligere.

Kanskje klarer de å fravriste noen av Ap sine venstreorienterte velgere.»

Sondre Båtstrand bystyrerepresentant i bergen for miljøpartiet de grønne

«Jeg lar det være opp til SV å finne sin nye leder.»

Sindre Nilsskog 1. nestleder i sør-trøndelag unge høyre

«SVs neste leder bør ha de samme egenskapene som Kristin Halvorsen. En latterkule i ny og né, streng til riktig tidspunkt, samlende, kompromissvillig og tydelig. Akkurat det SV hadde i Kristin Halvorsen tror jeg ikke de finner i noen av de andre kandidatene, men jeg vil nok tro at Bård Vegar Solhjell er den av kandidatene som best ivaretar Halvorsens kvaliteter.
Det var aldri hennes feil at SV gikk på en smell i dette valget. SV-velgere forstår også forskjellen på lokalvalg og stortingsvalg.

Som et litt irriterende spark til SV vil jeg legge til at det er gledelig å se at ingen kvinner er kvotert inn i lederkampen.»

Tellef Inge Mørland gruppeleder for ap i aust-agder

«Evnen til å skaffe SV flere velgere!»