Ole Jørgen Anfindsen forfatter og redaktør av nettstedet "honest thinking"

«Med forbehold om at jeg ikke fikk med meg alt: Ja, det var en god debatt, uten noen klar vinner i mine øyne. Det gjør alltid godt å se når meningsmotstandere behandler hverandre med respekt, og avstår fra avbrytelser, hakking og lignende. Jeg håper på mer av dette i fortsettelsen, og enda mindre av de respektløse taktene (som i det lange løp ikke bare bidrar til å svekke folks respekt for de aktuelle politikerne, men også for demokratiet).»

Kåre Gunnar Fløystad gruppeleder for sp i aust-agder

«Litt mye rikspolitikk, men syntes Liv Signe var god på å minne om at det er et lokalt valg. I et levende folkestyre skal det være lokale politikere som skal ta avgjørelsene, ikke rikspolitikerne.»

Andreas Jenssen Hjelmstad gruppeleder for høyre i levanger

«Jeg synes det var en god start på denne delen av valgkampen. Partilederne var flinkere enn vanlig til å snakke om egen politikk fremfor usaklig angrep på hverandre. Forhåpentligvis vil det vare gjennom resten av valgkampen. Men vi trenger mer fokus på de lokale sakene og hva som faktisk foregår landet rundt i de forskjellige kommuner og fylker. »

Liv Signe Navarsete leder i senterpartiet

«Eg er glad for at det vart ein frisk debatt slik me kjenner dei, men eg er skuffa over at Høgresida alt no tyr til faktafeil som valkampstrategi (om retningslinjer for skjønnsmidlar til kommunane). Ein annan ting er at nokre får ordet av programleiarane ofte medan andre ikkje får det. Før i tida satt programleiarane med stoppeklokke for å gje alle parti like moglegheiter - ein idé?»

Eva Kvelland bystyrerepresentant for venstre i kristiansand

«Det var først og fremst godt å komme i gang - også med denne delen av valgkampen. Selv om jeg ønsker meg et større lokalt fokus, så vet vi at også disse debattene med på å sette tonen i valgkampen. Det var helt klart en annen tone og konfliktnivå i debatten enn vi er vant til. Det ble i dette tilfellet en positiv ting. Vi fikk høre partiledere som snakket om egen politikk - og vi så færre personangrep. Det var artig å se at begge nykommerne, Hareide og Skei Grande, klarte seg bra. Ingenting gjør meg stoltere enn når Trine snakker om skolepolitikk! Den vant hun soleklart.»

Eirik Bergesen eirik bergesen, skribent og daglig leder av norsk opplysningsproduksjon

«Klarer ikke riste følelsen av det unormale i den "normale" valgdebatten. At vi bare later som om vi er klar for å bry oss om eiendomsskatt. Blikket til Jens Stoltenberg var et annet sted. Og Siv Jensen måtte late som hun var indignert. Overskriftene om at valgkampen er tilbake på sporet er mer velmenende enn analytiske. Men valgkampen er i hvert fall i gang, og det er en demokratisk seier bare det.»

Tom Cato Karlsen varaordfører i bodø, frp

«Jeg synes tonen var relativt god mellom partilederne, og debatten var interessant. Lenge siden jeg har sett Stoltenberg så defensiv som han var i denne første partilederdebatten. »

Anja Berggård Endresen kommunestyrerepresentant i sola, venstre

«Jeg synes partilederne i stor utstrekning var flinke til å fremheve egen politikk fremfor å rakke ned på andres. En god begynnelse.
Likevel skulle jeg ønske at man i enda større grad lot lokalsaker få råde grunnen når det er kommune- og fylkestingsvalg.»

Sondre Båtstrand bystyrerepresentant i bergen for miljøpartiet de grønne

«Jeg tror debatten hadde blitt mer interessant om Miljøpartiet De Grønne var representert!»

Tellef Inge Mørland gruppeleder for ap i aust-agder

«Det er godt at valgkampen er i gang!

Jens gjorde en god debatt, og et litt friskere KrF med rom for selvironi er artig!»

Erlend Jordal politisk seniorrådgiver

«Jeg syntes de kom greit i gang. Litt famlende og følende. Mye hviss hvass debatt om hva Frp egentlig mener om innvandingsspørsmål. Men det er jo ikke saker som har noe med lokalpolitikk å gjøre.

Vi trenger mer fokus på lokale saker - på hva som faktisk skjer landet rundt.»

Hanna E. Marcussen talskvinne, miljøpartiet de grønne

«Debatten hadde nok vært mer interessant om Miljøpartiet De Grønne hadde vært representert :)»

Sindre Buchanan sentralstyremedlem, miljøpartiet de grønne

«Debatten hadde nok vært mer interessant om Miljøpartiet De Grønne hadde vært representert. »

Hilde Ekeberg kommunestyrerepresentant for krf i lillehammer

«Jeg syns at debatten manglet litt temperatur til tider. Den bar preg av partiledere som følte seg litt frem. Saklighetsnivået var bra. Men jeg tror man med fordel kan bestrebe seg på å kutte noen politikeruttrykk. Jeg føler meg ikke overbevist om at den jevne velger vet hva Fylkesmannens skjønnsmidler er.. »

Sturla Henriksbø sentralstyremedlem krf

«Debatten var veldig bra og informativ, og partilederne var flinke til å snakke om egen politikk istedenfor usaklige angrep på hverandre. Jeg tror det er en trend som vil vare gjennom hele valgkampen.

For øvrig er jeg enig med TV2s Stein Kåre Kristiansen i at Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande kom best ut av debatten.»

Masud Gharahkhani gruppeleder for ap i drammen

«Statsminister Jens Stoltenberg, ingen over, ingen ved siden.»

Sigrun Vågeng tidligere administrerende direktør i ks

«Jeg synes det var en god debatt. Partilederne fikk godt frem sine budskap, ikke minst fordi programledere og meddebattanter ga anledning til det. En veldig god start, og så håper jeg at vi neste debatt får vite hvordan alle partiene skal oppfylle sine løfter om mer lokaldemokrati og mindre detaljstyring av kommuner og fylker fra rikspolitikere og statlig byråkrati. For det har de lovet, alle sammen.»

Anne Marit Bjørnflaten stortingsrepresentant ap

«Det var en saklig og verdig debatt, og jeg satte særlig pris på at debattantene utviste mer romslighet og raushet enn i mange tilsvarende debatter - godt anført av en dyktig statsminister.»

Finn Erik Vinje professor i nordiske språk uio

«Debattantene var kanskje et hakk snillere mot hverandre enn ellers, og ingen kan ha noe imot at tonen er behersket, dannet.

Men risikoen er den at motsetningene mellom partiene ikke kommer tydelig fram. Risikoen er at alle framstår som sosialdemokrater, jf. Siv Jensen da terroren ble åpenbaret: I dag er vi alle AUF-ere.»

Hilmar L. Mjelde stipendiat i sammenlignende politikk, uib

«Partilederdebattene er alltid forutsigbare, men et par nye partiledere i år representerte en fornyelse, selv om den blir kortvarig. Stoltenberg pleier å være best, til tross for sin teknokratiske argumentasjon. Jeg savner Carl I. Hagen, som den karismatiske og suverene debattanten han er, uansett hva en måtte mene om politikken hans. De lokalpolitiske innslagene med ordførere føles mer relevante, da de er egnet til å få frem de politiske forskjellene i praksis - vi lærer om hva partiene gjør i posisjon rundt om.»

Jenny Klinge stortingsrepresentant sp

«Debatten var ok. Godt å sjå ein debatt der deltakarane stort sett fekk fullføre setningane og tankerekkene sine, og dei var hakket meir saklege enn tidlegare. Men det er synd at det skal ei terrorhandling til for at dette skal kunne skje...»

Aud Kvalbein byråd for eldre i oslo, krf

«Det var en meget sterk innsats av KrFs Knut Arild Hareide. Sjelden har jeg vært mer enig med Dagbladets Marie Simonsen: "Han satte tonen, var sjarmerende, slagferdig og velformulert, i tillegg til å være sterk på KrFs kjernesaker". Debatten sto i god stil med målsettingen om en respektfull valgkamp som partiene var blitt enige om. Det var en god og saklig debatt som frembrakte reelle forskjeller og uenigheter. Temperaturen var fremdeles høy, men svarene mer preget av å være løsningsorienterte. Jeg håper denne tendensen fortsetter.»

Arne Strand sjefredaktør dagsavisen

«Meget god debatt og fin innsats av samtlige partiledere. Statsminister Jens Stoltenberg klarte på en utmerket måte overgangen fra å være hele landets statsminister til leder for Ap. Debutanten Knut Arild Hareide var en postiv overraskelse.
Valgkampen er tilbake på sporet.»

Tord Lien olje- og energiminister (frp)

«Jeg synes debatten rett og slett var bedre og mer informativ enn jeg kan huske at disse debattene har vært i tidligere valgkamper. Vet ikke om det kommer av tonen mellom partilederne eller at debattlederne skapte rom for noe mer fyldige resonnementer enn tidligere praksis har vært. Samtidig var der jo noen nærmest åpenbare feilaktige utsagn som ikke ble påpekt. Det er ikke bra. »

Anders Opdahl sjefredaktør nordlys

«En meget god og interessant debattsending. Jens Stoltenberg gjorde en meget god figur. Et verdig og godt anslag. Siv Jensen var også offensiv og tydelig. Ellers var det ingen som gjorde seg helt bort - kanskje med unntak av Kristin Halvorsen. Hun virket anspent. Ikke så rart tatt meningsmålingene i betraktning.»

Alfred Bjørlo ordfører i eid kommune, venstre

«Den har eg ingen synspunkt på, fordi vi driv lokalvalkamp på harde livet..

I går kveld, medan tv-debatten pågjekk, sat vi ein dugnadsgjeng på 24 stk frå Eid Venstre og pakka valbrosjyrer og lister til alle husstandar i Eid - og diskuterte lokalpolitikk ;-)»

Kjell Ingolf Ropstad stortingsrepresentant krf

«Det var en artig debatt med glimt av humor. Synes Hareide var best og fikk frem mye bra KrF politikk og utfordret Statsministeren på både verdighetsgaranti og ideell sektor. Ellers var Statsministeren og Skei Grande gode. »

Odd Einar Dørum bystyrerepresentant for venstre i oslo

«Først: Det er bra for demokratiet at også denne delen av valgkampen er i gang!
Jeg har fått med meg at Venstres leder Trine Skei Grande var i slag og fortsatte sitt felttog for å avbyråkratisere lærerrollen.Å satse på læreren er å satse på eleven.Dette er svært viktig for alle i Osloskolen,men det er også avgjørende for å styrke integreringen i byen.»

Peter Eide Walseth fylkesvaraordfører i nordland og gruppeleder i rana, krf

«Jeg synes det var en god debatt. Er selvsagt svært fornøyd med Hareides innsats. Han fikk vist frem seg selv, og partiet, på en god måte.

Forøvrig imponerte Kristin Halvorsen meg mest, mens Navarsete og Solberg var litt mindre synlige enn forventet.»

Filip Rygg byutviklingsbyråd i bergen, krf

«Kjekt å se vår partileder, Knut Arild Hareide i knallform! Han løftet de eldste og på en humoristisk måte fikk Hareide etterlyst verdighetsgarantien KrF kjempet igjennom. Tonen var noe dempet, men det blir nok høyere temperatur de neste debatten. Kjekt at KrFs hjertesaker får mye oppmerksomhet.»