Gunnar Kaus nestleder, senterungdommen

«Har ikke gjort noe spesielt, men løper naken over Mjøsbrua om vi får ny vei og bane minst til Lillehammer før 2020...»

Tellef Inge Mørland gruppeleder for ap i aust-agder

«Å opprette et eget politisk parti på barneskolen, med hemmelige møter i buskene, hvor vi planla aksjoner der vi skulle kjempe for miljøvern!»

Sindre Nilsskog 1. nestleder i sør-trøndelag unge høyre

«Å sammenligne halspastiller og skoler (på youtube) for å illustrere skoleinntakene er vel en av de rarere tingene jeg har gjort.. Lite crazy shit å skryte av.»

Emil André Erstad leder i krfu

«Jeg løp rundt i en skog noen timer for å spille inn en film som handlet om at "KrFU ønsker et mer fargerikt samfunn". Som dere skjønner er jeg ikke så veldig "crazy".»

Eva Kvelland bystyrerepresentant for venstre i kristiansand

«Utdeling av halvråtne og illeluktende reker i gågata i Mandal en varm julidag for å illustrere hvorfor Sellafield-anlegget burde stenges. »

Odd Einar Dørum bystyrerepresentant for venstre i oslo

«Rart? Jeg snakket- spontant - og ultrafort fra.Stortingets talerstol høsten 1977. Jeg protesterte mot for liten taletid for små partier. Jeg skulle kommentere ca 40 ulike forhold fra utdanningskomiteen der Venstre ikke satt. Jeg trodde jeg hadde 15 minutter - jeg fikk 10. Jeg mener å huske at 15 min manuset ble fremført på mellom 7 og 8 minutter. Dette vakte oppmerksomhet!»

Erlend Bøe leder. tromsø unge høyre

«Nesten litt pinlig.. Men mitt første politiske budskap hadde jeg som 13åring. Da var jeg bekymret for handelslekkasje fra min hjemby Florø, til nabobyen Førde. Så jeg tipset lokalavisen med et anonymt tips om en 13åring som hadde planene klare for et nytt kjøpesenter og tiltak for å stoppe handelslekkasjen. Jeg fikk fremsidenes sak, omtale på lederplass og 2 siders oppslag. »

Stein Petter Haugen leder i kystpartiets ungdom

«Brukt noen fine plakater som illustrerer bla hvor Frp tar alle sine penger fra. Disse plakatene er selvfølgelig med en humoristisk undertone, men fullt ut reele»

Sivert Haugen Bjørnstad nestformann i fpu og stortingsrepresentant

«Danset gangetabellen for å illustrere SVs skolepolitikk»

Elisabeth Løland tidligere leder i krfu

«Kjøpt aksjer i Statoil (oljesand).»

Filip Rygg byutviklingsbyråd i bergen, krf

«Sist valgkamp satt vi på Danmarksplass, Bergens største og mest trafikerte veikryss. Der drakk vi kaffe og hadde noen skillingsboller i dessverre noe for dårlig vær. Alt for å få et medieoppslag om KrFs forslag hvor krysset skal legges under jorden. »

Even Aleksander Hagen fylkestingsrepresentant for arbeiderpartiet i oppland

«Ja, har jo vært med på så mangt. Kan holde meg til mattemaet. Jula'2008 gjorde AUF i Oppland noe lignende da vi lagde pepperkakemur, og ba folk om å spise muren til støtte for palestinerne. Da Otta AUF aksjonerte for kunstgressbane hadde vi sjokoladekake med grønn kokos og fotballsparkende seigmenn.»

Lars Vangen medlem i samferdsel, miljø- og klimakomiteen i østfold, sp

«Melkeslang på Bygdøy hos Kongen sammen med P3. Definitivt.»

Tord Lien olje- og energiminister (frp)

«Ikke enkelt, men på listen er: Underskriftskampanje mot Bondevik ifbm innstramming i skjenketiden. Kjøpt stålspade til Stoltenberg ifbm nytt gasskraftverk i Trøndelag. Kjørt hhv firhjuling og snøscooter i timesvis ifbm motorferdsel i utmark. Gått villreinoppsyn i to dager. Demonstrert sammen med Natur og ungdom mot regjeringen. Blitt løftet opp fra havet i SeaKing.»

Sondre Båtstrand bystyrerepresentant i bergen for miljøpartiet de grønne

«Jeg har gjort mye utradisjonelt! Kan nevne å være utkledd som sirkuselefant på dyrevernmarkeringer, 'Nissens appell' i nissedrakt på Kjøpefri dag, å gå med store 'egg-hoder' i en annen dyrevernmarkering, eller å tilby folk å forsøke seg på å sette fyr på bananskall i protest mot at matavfall går til forbrenningsanlegget.»

Eirik Faret Sakariassen bystyremedlem i stavanger, sv

«Jeg holdt i Bystyrets budsjettdebatt innlegget mitt på rim, som ga god oppmerksomhet til mitt politiske innhold»

Kevin Lund Olsen nestformann, fredrikstad fpu

«Jeg har ikke veldig mye erfaring i politikken, og er ikke den som bryter med "normer".

Jeg opplevde noe rart under stands på skoler da Mads Michaelsen fra Paradise som vi hadde med for å trekke oppmerksomhet til vår stand. Det endte med at han var utkledd i et grisekostyme og løpte rundt til folk. Han sa og at disse aksepterer meg for uansett hvem jeg er, og pekte mot vår stand (FpU/FrP). »

Erlend Wiborg stortingsrepresentant, frp

«Hmm, har delt ut tannpirkere for å illustrere at jeg ville pirke i demokratiet»

Kenneth Engeland Smith nestleder, arendal krfu

«jeg har sendt brev til styreleder for de tre sentralsykehusene vi har i Aust og Vest Agder, for å påvirke styret for å beholde akutten på fødeavdelingen og da snakker jeg om 4 brev i uken»

Hilde Ekeberg kommunestyrerepresentant for krf i lillehammer

«Jeg har sovet under en presenning på Stortorvet i Oslo en veldig kald og våt høstnatt sammen med KrFU. Det gjorde vi i solidaritet med de bostedsløse og for å få fokus på deres situasjon. »