Erlend Jordal politisk seniorrådgiver

«Nei det vil jeg ikke si. Mediene har sin jobb å gjøre - men de har til tider vært for personfokuserte. Glem ikke Tore Tønne saken.

Jeg syntes også at Tv2 sin "jakt" på et menneske er å skyve grensen langt i denne Riga saken med Hoksrud.»

Ole Jørgen Anfindsen forfatter og redaktør av nettstedet "honest thinking"

«Det tør jeg ikke påstå, men det er heller ikke helt enkelt å fri seg fra mistanken om at en del mediefolk synes det er ekstra gøy dersom noen fra Frp (eller kanskje KrF) går på trynet.

Marianne Aurdals dårlig skjulte skadefryd på TV rett etter at Hoksrud-saken ble kjent, er ett av flere momenter som gjør meg usikker på om mediefolk er like kåte på også å få tatt andre partiers politikere på senga.»

Abdullah Alsabeehg landsstyremedlem, ap

«Nei. Media er like tøffe mot Siv Jensen som Jens Stoltenberg. »

Julie Andersland gruppeleder for venstre i bergen

«Nei, det har jeg ingen grunn til å tro. Det er kanskje ikke så rart at media er ute etter å finne saker der politikere ikke følger lover og regler (som de gjerne selv har vært med på å vedta). Jeg tror imidlertid ikke journalistene er kresne i forhold til partitilhørighet - de skriver om det de finner uavhengig av hvilket parti en person skulle tilhøre.»

Sondre Båtstrand bystyrerepresentant i bergen for miljøpartiet de grønne

«Tja, ingen røyk uten ild, er det vel noe som heter. På den annen side er det ingen grunn til å legge skjul på at Frp står svært svakt blant journalister som gruppe.»

Erlend Bøe leder. tromsø unge høyre

«Fremskrittspartiet er en spesiell organisasjon, det slår jeg ingen tvil om. Men det er ingen hemmelighet at enkelte norske medier er mer glad i og skrive dritt om høyresiden enn venstresiden i norsk politikk. Hadde Fremskrittspartiet tatt en skikkelig oppryddning og tatt hendelser og situasjoner på alvor å lært av det i ettertid, så hadde kanskje denne heksejakten vært dempet. Men de legger selv opp til mye av denne heksejakten ved og servere skandaler på sølvfat. »

Torjus Løkken kommunestyrerepresentant for høyre i gjøvik

«De er nok på utkikk etter litt ekstra å skrive om ja.. Det har blitt mye for frp i det siste, og det trigger vel kanskje en ekstra journalist eller to.»

Sandra Borch leder i senterungdommen

«Så absolutt ikke, media gjør bare jobben sin. Det skulle bare mangle at politikere som er folkevalgte, og lovgiver i samfunnet følger de lover og regler de selv er med på å utforme.

Siv Jensens anklager blir rett og slett for teit. Hun burde heller ta situasjonen partiet har vært i gjentatte ganger de siste årene svært alvorlig, og ikke gi media skylden for at sannheten kommer frem. »

Anders Opdahl sjefredaktør nordlys

«Nei. I den grad det skjer skyldes det partiets egen mediehåndtering. Utilfredsstillende svar skaper nye spørsmål.»

Henrik Asheim tidligere leder i unge høyre

«Nei media er tøffe mot politikere generelt.
Mange politikere fra andre partier har måttet trekke seg eller i det minste tåle veldig hard skyts fra pressen de senere årene.

Det er derimot merkbart at pressen generelt liker "bråk" i partier og etter dårlige valg eller lave meningsmålinger over tid, blir det en ekstra motivasjon til å grave mer, ringe fylkesledere etc. Men det gjelder alle partier, ikke bare FrP. »

Odd Einar Dørum bystyrerepresentant for venstre i oslo

«Med hukommelse over noen år og med minne om ulike politikere i flere partier, er det min oppfatning at media jamnt over er tøffe med politikere.»

Tellef Inge Mørland gruppeleder for ap i aust-agder

«Nei, det tror jeg ikke!

Mitt inntrykk er at det er gjengs i de fleste partiene at man føler media fanger opp for få av de gode sakene til sitt eget parti, og bruker for mye plass på de sakene som er vanskelige for partiet.»

Maren Østbø kommunestyrerepresentant for ap i sola

«Partiene er forskjellige og har forskjellig verdigrunnlag - og da tror jeg at partiene blir behandlet ut ifra det.

Frp har jo vist, gjennom gjentatte uheldige episoder, sine holdninger til forskjellige ting, og dette gjør nok Frp mer utsatt enn andre. »

Håkon Block Vagle bystyremedlem i sandnes for høyre

«Mediene har tvert imot bidratt til FRPs vekst, med deres vekt på enkle budskap, konflikt og at den snilleste alltid er den som bruker mest penger.

En innvending mot norske medier kan derimot være at de har en tendens til å stille spørsmål fra venstre. En bedre balanse, hvor sakene i større grad utfordres fra et høyreperspektiv, ville gjort dekningen bedre.»

Jenny Klinge stortingsrepresentant sp

«Vel, slik som Senterpartiet har vore behandla dei siste åra, svarer eg klårt nei på spørsmålet. Og med dette meiner eg ikkje å syte, berre understreke faktiske forhold.

At det dukkar opp fleire sex-skandalar i Frp enn i andre parti kan ha ein liten samanheng med at det er fleire episodar der - eller? Så skyt eg straks inn at grums finst i alle parti, og at eg er ein av dei som ikkje er plettfrie. Då tenker eg IKKJE sex-grums for min eigen del altså; slepp å betale for det og har lyster innanfor ramma av det lovlege;-).

Svin på skogen har dei fleste, også politikarar, og dei fleste svina held seg skjult i skogen. Men det kan hende at somme har ein større grisefarm enn andre. Då er det gjerne vanskelegare å halde styr på dyra, og enkelte svin stikk hovudet fram frå den mørke skogen og ut i medias lys.»

Lars Vangen medlem i samferdsel, miljø- og klimakomiteen i østfold, sp

«Det mener jeg er tull. Jeg opplever at media følger alle kritisk. Men det har jo vært mange saker i FrP i den siste tiden, og da gir det og mange oppslag. »

Hilde Ekeberg kommunestyrerepresentant for krf i lillehammer

«Jeg har forståelse for at det kan føles sånn når man står midt i det, men det er ikke mitt inntrykk. FrPs kraftige utfall mot media og deres forsøk på å få denne saken til å dreie seg utelukkende om presseetikk, er et utslag av deres sedvanlige offerretorikk. En retorikk som fremstår som noe forslitt. »

Kåre Gunnar Fløystad gruppeleder for sp i aust-agder

«Nei, men Frp gir alltid uttrykk for å være et offer.»

Andreas Halse faglig leder i sosialistisk ungdom

«Jeg opplever at mediene slår hardt ned på horekunder, skattesnytere og andre kjeltringer uansett parti. FrPs problem er at det kan virke som de nærmest kvoterer inn folk med et liberalt syn på lov og orden.»

Elisabeth Løland tidligere leder i krfu

«ja»

Haakon Riekeles tidligere nestleder i unge venstre

«Det kan godt hende at Frp enkelte ganger har blitt utsatt for urettmessig kritikk, men det har de fleste partier. Et eksempel er Haga, som måtte gå av som partileder på grunn av en fillesak (mens den langt mer alvorlig saken om partifinansiering ikke fikk noen særlig konsekvenser). Generelt viser media en dårlig evne til å vurdere alvorlighetsgraden til en sak.

At Frp angriper media etter en skandale er heller ikke noe nytt. Det er etterhvert blitt standard, noe som svekker partiets troverdighet. Jeg tror Frp har inntatt offerrollen for mange ganger til at det virker denne gangen, selv om TV2s metoder i denne saken var svært suspekte.»

Eirik Bergesen eirik bergesen, skribent og daglig leder av norsk opplysningsproduksjon

«Nei. Tverimot har medias konfliktorienterte dramaturgi vært med å legge til rette for Frps vekst. Det har lenge vært en feilaktig oppfatning at debatt er meningsbrytning, og ikke meningsutveksling ("Vi må jo ha med en Frp'er, så blir det debatt"). Men det blir galt å få fram "begge sider av en sak", når de fleste saker ikke har to, men flere sider (Når 97 av 100 klimaforskere sier mennneskeskapte klimaendringer er et faktum, så blir det feil å invitere til debatt for eller mot mennneskeskapte klimaendringer). Det hele kulminerte ved forrige stortingsvalg, da media gjorde Frp og Ap til "hovedmotstandere". Noe som sikret mange såkalt underholdende, og misvisende, Jens vs. Jensen-krangler. Men internet will kill the television star. Frp-retorikk egner seg særegent godt til tv-debattkakling, men dårlig til nettmedienes rom for dybde – med linking, bakgrunnssaker, faktasjekking og interaksjon. Frps fortsatte fall vil bare bli forsterket om de fortsetter å skylde på mediene.»

Finn Erik Vinje professor i nordiske språk uio

«Det tror jeg så gjerne.
Mediene (ikke "media") domineres av folk med venstresympatier, og man risikerer i de kretser ingenting på å henge ut FrP-folk. »

Atle Simonsen sentralstyremedlem, fpu

«Definitivt, men det er jo ingen hemmelighet så man kan ikke alltid skylde på det. Man trenger ikke å se lenger enn overgrepsordføreren/Hoksrud. Tidligere er det eksempler på halliker i SV og dømte overgrepsmenn som er sentrale i Høyre som heller omtales som politimann og som ikke legges ut med navn.
http://bit.ly/pVWhqh»

Iver Aastebøl tidligere leder i rød ungdom

«Nei, synes heller de slipper for lett unna når de spiller offerrollen hver gang de kritiseres.»

Simon S. Strumse fylkestingsrepresentant sv i oppland

«Nei. Mitt inntrykk er at det er et bilde FRP selv prøver å skape. De får mye eksponering på godt og vondt, men det er ofte slik at det ene følger det andre.»

Sindre Nilsskog 1. nestleder i sør-trøndelag unge høyre

«Ja.»

Sivert Haugen Bjørnstad nestformann i fpu og stortingsrepresentant

«Om ikke tøffere, så i alle fall med en viss inkonsekvens. Hvorfor har ikke navnet og bildet på den hallikdømte SV-mannen i Sør-Trøndelag kommet frem?»

Peder Sjo Slettebø tidligere sentralstyremedlem unge høyre

«Nei. »