Politisk panel

Raske meninger

Ungdomspolitikere sentralt

Serine Jonassen

Sentralstyremedlem i Unge Høyre

Serine Jonassen er sentralstyremedlem i Unge Høyre. Hun var tidligere leder for Rogaland Unge Høyre.

Tidligere svar fra Serine Jonassen

2. august

Hva mener du om pappaperm?

«Det er helt meningsløst at regjeringen skal diskutere hvor lang tid hver av foreldrene skal ha med barna. Det er opp til den enkelt familie hvordan de organiserer hverdagen sin derfor burde de få fordele permisjonen selv. »

Vis svaret i sammenheng

31. desember

Hva skjer i 2013?

«I 2013 får Norge ny statsminister, selvfølgelig. »

Vis svaret i sammenheng

12. desember

Hva bør skje med formuesskatten?

«Formueskatten bør absolutt fjernes. Fordi det er viktigere for meg at næringsdrivende slipper å betale skatt på kapitalen slik at de kan skape vekst og arbeidsplasser, enn at et par rikinger må betale litt mindre skatt....»

Vis svaret i sammenheng

2. november

Bør staten sprøyte nye skattekroner inn i SAS om alternativet er konkurs?

«Nei! Det er ikke skattebetalerne sin feil at SAS ikke klarer å drive lønnsomt. Det er på tide at SAS fikser regnskapene sine selv!»

Vis svaret i sammenheng

8. oktober

Hva synes du om statsbudsjettet for 2013?

«Det som irriterer meg mest er at statbudsjettet bare vokser og vokser. Nå har vi bikket en billion kroner. Nordmenn får i gjennomsnitt mer i støtte fra staten enn vi bidrar til kassa, og trenden skal tydeligvis ikke snus. Det betyr bare en ting: min generasjon må ta regninga når Stoltenberg er ferdig med festen. »

Vis svaret i sammenheng

25. september

Hva betyr det for nordmenn i dag at Norge sa «nei» til EF i 1972?

«Det betyr at vi gikk glipp av muligheten til å samarbeide, delta og bidra til utviklingen av Europa. Ingen står sterke alene, selv ikke Norge. Jeg håper vi snart tar opp kampen for norsk EU-medlemskap igjen!»

Vis svaret i sammenheng

18. september

Trenger vi lenger fylkeskommunen som forvaltningsnivå, eller greier vi oss fint kun med kommune og stat?

«JA! Større kommuner og ingen fylkeskommune betyr mindre tid og penger på byråkrati. Da kan vi endelig bruke mer tid og penger på f.eks. bedre skolepolitikk!»

Vis svaret i sammenheng

20. august

Hvordan skal norsk skole bli bedre?

«Tilpassa undervisning! Ingen elever er like, men alle fortjener muligheten til å lære i sitt eget tempo, på sin egen måte og etter sine egne ambisjoner. »

Vis svaret i sammenheng

1. august

Bør Vinmonopolet ha åpent på nyttårsaften?

«JA! At voksne, sunne, normale nordmenn har lyst til å drikke og kjøpe alkohol når de feirer nyttår er virkelig ikke et problem. »

Vis svaret i sammenheng

31. juli

Hvem skal bestemme om to kommuner skal slås sammen?

«Det er jo selvfølgelig best at kommunene bestemmer det selv! Men det forutsetter tøffe kommunepolitikere som slutter å tenke på hvilken administrativ tittel stedet skal ha og begynner å tenke på innbyggernes beste. »

Vis svaret i sammenheng

18. juli

Bør Norge melde seg ut av Schengen-avtalen?

«Absolutt ikke. Schengenavtalen har gjort det mulig for millioner av mennesker å bevege seg fritt i hele Europa for å reise, handle, jobbe og skape en bedre fremtid for seg selv og sine. Det er et viktig prinsipp vi ikke skal vike fra, uansett hvem det er som kommer til Norge. »

Vis svaret i sammenheng

3. juli

Hvor alvorlig er krisen for SV?

«Den er sikkert krise for SV, men veldig hyggelig for alle skoleelevene, barnevernssbarna og folk som står utenfor arbeidslivet at de snart kan få en borgerlig statsråd. »

Vis svaret i sammenheng

28. juni

Bør Norge bli republikk?

«Nei! Dette har vi diskutert hundre ganger før og det er fortsatt ikke et godt forslag. Kongehuset er viktig for å representere en samlet nasjon på tross av politisk ståsted, og viktig for internasjonalt samarbeid. Og hva skulle man ellers lest om i Se og Hør?»

Vis svaret i sammenheng

31. oktober

Hva må gjøres for å stoppe voldtektsbølgen i Oslo?

«Det må slås mye hardere ned på voldtekt, vi må vise at det ikke er fritt vilt så lenge sola har gått ned. Politiet må få ressurser til å etterforske og straffe de som begår voldtektene og alle gode krefter må samarbeide for å forebygge at det ikke skjer igjen. Vi fikk det til i Stavanger, nå må vi ta tilbake Oslo også! »

Vis svaret i sammenheng

25. oktober

Er det på tide å tegne et nytt norgeskart?

«Det er i det minste på tide å slå sammen kommuner!»

Vis svaret i sammenheng

11. september

Hvilken sak er viktigst for deg dagen før dagen?

«At alle bruker stemmeretten, og at den brukes på et parti som ikke bare administrerer, men også driver byen fremover!»

Vis svaret i sammenheng

10. september

Hvor viktig er den siste partilederdebatten?

«Desverre ganske viktig, selv om det er lokalvalg. Synes fokuset burdet være på alle de fantastiske lokale ordførerkandidatene! GODT VALG!»

Vis svaret i sammenheng

8. september

Hva er det med eiendomsskatt?

«Eiendomsskatten bør fjernes, i det minste være så liten som en kommune overhodet får til! Har du kjøpt en bolig er den din, da skal du ikke måtte betale leie til kommunen. »

Vis svaret i sammenheng

7. september

Hvor opptatt er du av meningsmålinger?

«Noen politikere blir kanskje sykelig opptatt av meningsmålinger i valget, men det er jo faktisk ganske kjekt å se hvordan vi ligger an! Likevel er kunsten å verken bli deprimert eller i ekstase av målinger, det er tross alt valgresultatet som teller!»

Vis svaret i sammenheng

1. september

Hvor mye betyr det for et parti å ha en populær person på toppen av listen?

«Det betyr mye for både partiet og velgerne at man kan stole på at listetoppen gjør en god jobb. Samtidig det jo viktigst at man stemmer på det partiet med den beste politikken, slik at mest mulig god politikk kan innføres i årene etter valget!»

Vis svaret i sammenheng

25. august

Bør tv-kanalene bruke stoppeklokke for å sikre politikerne like mye taletid under tv-debatter?

«Tror fokuset kan bli litt feil hvis man skal sitte med stoppeklokke, men debattlederne burde absolutt være flinke til å fordele taletiden. Alle partiene fortjener å bli hørt! »

Vis svaret i sammenheng

22. august

Hva synes du om elektronisk valg?

«Jeg tror valgdeltagelsen ville økt dersom man kunne gjøre det hjemme på nett! Likevel er det mange negative sider også.. Jeg gleder meg til å se hva resultatene blir i forsøkskommunene! »

Vis svaret i sammenheng

12. august

Hva blir valgkampens viktigste sak i din kommune?

«Bybane på Nord-Jæren - Trafikken her funker ikke lenger, vi må bare ha det!»

Vis svaret i sammenheng

10. august

Hvor stor blir valgdeltagelsen i høst?

«Som ungdomspolitiker tror jeg for første gang vi slipper spørsmålet "hvorfor gidder dere bry dere?". De siste ukene har mange millioner nordmenn vist at de bryr seg. Stemmeretten er ikke bare et brev i posten, det er en mulighet og en grunnleggende verdi i samfunnet. Jeg både håper og tror at flere vil bruke den. »

Vis svaret i sammenheng

1. august

Hvordan vil terrorangrepene prege valgkampen?

«For ungdomspartiene blir det nok en mye roligere valgkamp med mer respekt for motstanderne. Men det er fortsatt valgkamp, og vi skal stryke demokratiet med å være minst like uenige som vi alltid er! »

Vis svaret i sammenheng

12. juli

Bør nordmenn bekymre seg for den økonomiske krisen i Sør-Europa?

«Ja. Vi er jo avhengige av at andre land kan kjøpe varene våre og reise på cruise til Norge. Norge må sørge for at vi har en stabil økonomi her hjemme, og så burde vi samarbeide om å hjelpe de andre gjennom medlemskap i EU. »

Vis svaret i sammenheng