Politisk panel

Raske meninger

Lokalpolitikere

Roy Steffensen

Nestleder i Rogaland Frp

Roy Steffensen (Født 1980) er tredjekandidat på Rogaland Frps liste foran stortingsvalget. Han er i dag nestleder Rogaland Frp, varaordfører i Kvitsøy og rådgiver for Stavanger Frp.

Tidligere svar fra Roy Steffensen

4. januar

Hva bør skje med skattene?

«Skatt må reduseres, men utgiftsnivået til staten må også reduseres. Staten er for stor i dag, og involvert i for mye. Beste måten å redusere dette på er ved å kutte statens kostnader, og overføre mer makt og bestemmelsrett fra politikere til innbyggere. Her spiller skattepolitikken en stor rolle.»

Vis svaret i sammenheng

21. desember

Hvilke politiske juleønsker har du?

«At halv skatt og søndagsåpne butikker skal bli vanlig resten av året :-)»

Vis svaret i sammenheng

17. november

Burde det være en selvfølge at stortingskandidater bor i det fylket de stiller til valg fra?

«Dette må være opp til partiene selv, og så får velgerne avgjøre om de vil ha representanter fra et annet fylke. KrF har lykkes før. Dagfinn Høybråten har vært en av de bedre Rogalandspolitikerne. Dette fordi han virkelig har gjort et poeng av å representere fylket på en god måte, og har flere ganger besøkt alle kommunene og tatt opp spørsmål som angår fylket.»

Vis svaret i sammenheng

10. november

Hva synes du om oppdrett av pelsdyr?

«Det bør være tillatt, men subsidiene til næringen bør fjernes.»

Vis svaret i sammenheng

2. november

Bør staten sprøyte nye skattekroner inn i SAS om alternativet er konkurs?

«Nei, det er ikke en statlig oppgave å drive flyselskap.»

Vis svaret i sammenheng

19. oktober

Er du interessert i hva naboen tjener?

«Nei, håper ny regjering fjerner offentliggjøring av skattelistene. Hva man tjener er privat, og bør ikke være offentlig tilgjengelig og fungere som en digital gapestokk. Dessuten er det såpass mange forskjellige fradrag som spiller inn, at listene er unøyaktige og komplett ubrukelige. Stortingsrep Astrup står f.eks oppført med 0 i inntekt til tross for stortingslønn på 775000 kr.»

Vis svaret i sammenheng

8. oktober

Hva synes du om statsbudsjettet for 2013?

«Regjeringen foreslår 2 nye pappaperm-uker fra 1.juli 2013. FrP vil kjempe for at familien selv bestemmer hvem som skal være hjemme i permisjon med barna. Noen avgjørelser bør ikke tas rundt regjeringsbordet, men rundt kjøkkenbordet.»

Vis svaret i sammenheng

28. september

Bør NRK-lisensen opprettholdes?

«Nei, NRK-lisensen bør avvikles og NRK må privatiseres. Det er ikke en statlig oppgave å drive med verken tv eller radio.»

Vis svaret i sammenheng

17. september

Vil du savne Ola Borten Moe om han forsvinner fra norsk rikspolitikk?

«Et friskt pust som absolutt vil bli savnet. Min favoritt hos den rødgrønne regjeringen. Håper og tror vi får se både han og Ketil Solvik-Olsen tilbake på Stortinget om en periode eller to.»

Vis svaret i sammenheng

7. september

Hva blir valgkampens viktigste sak?

«Samferdsel Vi i FrP må vise at vi er samferdselsparti nummer 1. Skal man få mer vei er det kun FrP som nytter. I Høyre sitt alternative statsbudsjett for 2012 var økningen på samferdselsbudsjettet kun nok til å bygge 9 km motorvei.»

Vis svaret i sammenheng

3. september

Er det riktig av Ap å vrake Thor Erik Forsberg?

«Har ikke Jens Stoltenberg også innrømmet å ha røyket hasj? »

Vis svaret i sammenheng

30. august

Hva er viktigst i neste års statsbudsjett?

«Samferdsel, samferdsel og samferdsel.»

Vis svaret i sammenheng

22. august

Bør eggdonasjon bli lovlig?

«Ja, det bør det bli»

Vis svaret i sammenheng

1. august

Bør Vinmonopolet ha åpent på nyttårsaften?

«Spørsmålet burde vært: Bør vi ha et vinmonopol, og skal politikerne bestemme åpningstidene for salg av alkohol?»

Vis svaret i sammenheng

19. juli

Kommer du til å markere 22. juli?

«Tror nok ingen kan forestille seg hvordan det er å markere dagen for de som har opplevd å miste sine kjære, så håper virkelig media viser respekt for pårørende og AUFere i disse dagene, og lar dem få sørge i fred. Selv jobber jeg hele dagen, så deltar ikke på noe markering.»

Vis svaret i sammenheng

18. juli

Bør Norge melde seg ut av Schengen-avtalen?

«Nei. Schengen-avtalen er positiv både for turisme og handel på tvers av landegrenser.»

Vis svaret i sammenheng

7. juli

Hva synes du om de mange utskiftingene i regjeringen?

«Det var litt overraskende at så få har vært med hele tiden, men det å være statsråd er veldig krevende, så ser ingen dramatikk i at det blir flere rokeringer i løpet av 7 år.»

Vis svaret i sammenheng

3. juli

Hvor alvorlig er krisen for SV?

«Kunne med fordel vært mer alvorlig»

Vis svaret i sammenheng

28. juni

Bør Norge bli republikk?

«Her er jeg nok uenig med mitt moderparti, for jeg kan godt tenke meg at vi med tiden blir kvitt monarkiet. Makt og posisjoner bør ikke gå i arv.»

Vis svaret i sammenheng

24. juni

Bør salg av «pappvin» bli forbudt?

«Absolutt ikke. Skuffende at det er dette man vil diskutere når rusmeldingen blir lagt frem og det er 4000 rusmisbrukere i behandlingskø...»

Vis svaret i sammenheng

12. juni

Hva synes du om at posten legger ned nesten alle postkontorene?

«Det vil for mange bli et bedre tilbud, så dette er jeg positiv til.»

Vis svaret i sammenheng

1. juni

Hvilke terningkast fortjener opposisjonen?

«Jeg vil gi opposisjonen samlet sett en firer. De har blitt mer samkjørt, og er også flinke hver for seg, men samtlige har et forbedringspotensial frem til valget. Vil ikke gi terningkast til hver enkelt, men Trine har imponert mest. Veldig flink til å manøvrere Venstre inn på de "riktige" debattene, og har blitt Stortingets prinsipielle stemme.»

Vis svaret i sammenheng

14. mai

Støtter du bøndenes aksjoner?

«Jeg har forståelse for at folk som er misfornøyd med noe ønsker å gi uttrykk for det, men jeg tror de bommer med aksjonsformen sin. Tror ikke de oppnår stor støtte i befolkningen av å sperre parkeringsplasser, motorveier og plassere høyballer foran rådhus.»

Vis svaret i sammenheng

10. mai

I hvilken grad tror du journalisters egen stemmegivning påvirker dekningen av saker?

«Journalister er bare mennesker de også, så dessverre tror jeg at det påvirker noe, men inntrykket mitt er at det var verre før. De aller fleste journalistene er utrolig profesjonelle og fair når det gjelder dekning av saker, mens det er mer i ledere og kommentarartikler at man tydelig ser meningene komme frem. Noe som bør være greit.»

Vis svaret i sammenheng

6. mai

Bør tigging være forbudt?

«Å forby tigging blir som å forsøke å behandle symptomene, og ikke sykdommen. Sykdommen er at de får ikke jobb i hjemlandet. Da må man tilrettelegge for mer frihandel i verden, rive ned tollmurer, handle mer og bidra til velstandsøkning i fattige land.»

Vis svaret i sammenheng

3. mai

Bør Oslo søke om vinter-OL?

«Nei. Staten har allerede 1006 milliarder kroner i utgifter, noe som er alt for mye. Ser forresten for meg at en del av investeringen i såfall vil bli "prakket" på folket, med bl.a. økt tv-lisens, slik det ble da Melodi Grand Prix ble arrangert i Norge. (Merkelig nok så "glemte" noen at den ekstra øremerkede 50-lappen i lisens, kun skulle være for MGP det ene året. Den er der enda)»

Vis svaret i sammenheng

30. april

Hva gjør du 1. mai?

«Jeg går rundt hele dagen og nynner på det "glemte" verset i Internasjonalen, "Imot oss statens lover bøies, av skatter blir vi tynget ned" :-)»

Vis svaret i sammenheng

20. april

Er det lurt av Siv Jensen å avvise at Frp vil være støtteparti for en regjering de ikke sitter i?

«Det er vel ingen som tror at Erna Solberg og Høyre ikke stiller samme krav, så jeg har ingen problemer med å støtte kravet fullt ut. De andre borgerlige partiene kan ikke lenger se på FrP som kun fødselshjelper og støttehjul for en sentrumsregjering, den tiden er forbi! Skal man få forandring, må FrP i regjering, og det skal vi i 2013!»

Vis svaret i sammenheng