Denne bloggposten er hentet fra Venstremikkel og er skrevet av [author-name]. Les originalposten

" />

Nyhetene

404 Not Found

Not Found

The requested URL /dyn-TV2/tiles/top/tile_external_menu.jsp was not found on this server.

Venstre og FrP=Sant?

Del med andre:
FacebookTwitterEpostDel

Mange lurer på hva som vil skje i 2013, vil det bli en borgerlig regjering?

Sannsynligheten for dette er meget stor, dette fordrer at Venstre, Høyre, Frp får over 51% oppslutning og rent flertall i Stortinget. Spørsmålet er ikke om, svaret er et definitivt ja, det blir borgerlig regjering det skal Venstre sørge for.

Venstre har en forpliktelse til å gi Norge en ny regjering, 8 år med Rød Grøn monopolitikk får oss ikke videre. Regjeringen utviser handlekraft ved å legge frem den ene utredningen etter den andre, gjerne en utredning av utredningen for å være på den sikre siden. Norge trenger ikke flere utredninger, vi trenger vilje og handlekraft, og det er det den borgerlige blokk som skal besørge.

Skal Venstre sitte i regjering.
Dette spørsmålet er det mange som stiller seg, mitt svar er: ikke for en hver pris. Den viktigste jobben til Venstre er å besørge borgerlig politikk, ved å støtte en borgerlig regjering, men den regjeringen trenger vi ikke å være en del av. Venstre kan ikke sitte i regjering med FrP, på lik linje som vi ikke kan sitte en regjering med AP.

FrP og AP er for like, og har et politisk fundament som strider imot kjernen i vår politikk.
Jeg tror utfallet av valget i 2013 blir en FrP/H regjering i mindretall, der Erna og Siv må gå til de andre partiene for støtte. Venstre vil besørge at det blir en ny regjering, og vi vil støtte det som kalles anstendig borgerlig politikk. Populismen og uansvarligheten til FrP må få utløp ved støtte fra SP, AP eller Sv, og om de vil hjelpe til med å realisere FrP politikk så be my guest.

Hvorfor ikke regjering?
Vi ser hva som skjer nå prinsippfaste partier sitter i regjering, Venstre felte forrige regjering vi var med i på en miljøsak, og vi gjør det igjen. Venstre spiser ikke kameler, vi dytter dem ned i halsen på andre. Vi kan ikke sitte i en regjering som etter all sannsynlighet vil kvele det frisinnede Venstre.

Om vi sitter i regjering vil sikkert mange ”broilere” i partiet får sin drøm oppfylt. Stor gasje, sorte biler, flyturer, middager, spennende reiser med mer, ja det er herlig. På sikt er dette helt ødeleggende for Venstre. Vi må ikke stille oss slik at vi blir gissel for lavpanna politikken til enkelte, vi må heller stille som garantisten for at en mindretallsregjering må moderere seg. På den måten kan partiet vokse frem mot neste rundt i 2017, og da entre scenen i Norsk politikk som et skikkelig alternativ, til og med en statsminister kandidat.(Sveinung??)

Evnen til å styre er evnen til å se langt frem og ha en klar strategi med en klar målsetning må rangere over fristelsen, vi må ikke bli fristet av lokkematen til de som vil deg vondt. Høyre og FrP på lik linje med AP og alle andre partier ser helst at Venstre forsvinne ut i vinternatten. Vi må derfor ikke lokkes til å sitte ved samme bord til dem som gjerne setter kjøttkniven rett i ryggen vår til dessert.

Jeg kommer til å jobbe hardt for at Venstre skal garantere for en borgerlig regjering, men jeg kommer også til å jobbe like hard for at vi ikke skal delta i en slik regjering om FrP er en del av den.

Hva kan vi sitte i?
En regjering med KrF, Høyre og Venstre kan fungere godt, selv om vi på en del verdispørsmål står langt unna moralismen til KrF, og kynismen til Høyre.

Denne bloggposten er hentet fra Venstremikkel og er skrevet av [author-name]. Les originalposten

Mikkel Dobloug (V) Mikkel Dobloug (V)

Christian Mikkel Dobloug (født 1979) er kommunestyrerepresentant for Venstre og leder for Kontrollutvalget i Nord Fron kommune. Han er styremedlem i Oppland Venstre og eier av Per Gynt-gården.

reklame