Denne bloggposten er hentet fra Morten Myksvoll og er skrevet av [author-name]. Les originalposten

" />

Nyhetene

TeaTime i Bergen

Del med andre:
FacebookTwitterEpostDel
Jeg deltok i dag på Antirasistisk Senters Tea Time-arrangement i Bergen. God te, hyggelige mennesker og en uformell prat om hvordan det er å være muslim i Norge satte rammen for møtet.

Oppmøtet av muslimske menn og kvinner var like mangfoldig som det bildet av islam vi bør ha. Her var det en norsk konvertitt, noen som var født i Norge med utenlandske foreldre og noen som hadde flyttet eller flyktet til Norge selv. Norske muslimer er ingen enhetlig gruppe. Det bør være selvsagt, men det kan ikke sies ofte nok.

En av de mest interessante diskusjonene var med den norske konvertitten. Hun fortalte om hvor vanskelig vi nordmenn har for å fatte at hun også faktisk er norsk, selv om hun har konvertert til Islam. Det er nesten som om vi setter på et høygir i hjernen for å finne på mulige forklaringer for hvordan det er sånn, i stedet for å se at “norsk” ikke nødvendigvis er lik “kristen”.

Jeg er både fascinert og skeptisk til religion. I skoleåret 2003/04 bodde jeg i en mormonsk familie i USA. Jeg tror det var der jeg fant ut at å ha fordommer mot en religion er bortkastet, men det var også her at respekten min for troende vokste. Jeg var ikke lite skeptisk da jeg, etter å ha ankommet USA og flyttet inn hos vertsfamilien min, fant ut at de var mormonere. Jeg hadde hørt så mye rart. Hvor var kone nummer to og tre? Det er så mange forskjellige enkeltmennesker innenfor religionens paraply at å trekke konklusjoner om hvordan folk er basert på hvilken religion de tilhører som oftest fører feil avsted. Hvis ikke er det bare flaks. Ofte er også kunnskapene totalt mangelfulle. Lite visste jeg da at flerkoneri sluttet å bli akseptert av den mormonske kirken i 1890.

Et arrangement som Tea Time har en stor verdi. Det hjelper på å treffe folk en ellers ikke omgås, om ikke annet bare for å lære noe nytt. Det blir litt som en ferie i egen by, der en opplever noe helt fremmed bare noen kvartaler unna der en selv bor. Jeg setter stor pris på å bo i et land og i en by der det er mulig. Jeg kan virkelig anbefale å ta en tur innom neste gang Tea Time arrangeres i Bergen!

Denne bloggposten er hentet fra Morten Myksvoll og er skrevet av [author-name]. Les originalposten

Morten Myksvoll (Frp) Morten Myksvoll (Frp)

Morten Myksvoll (født 1986) er bystyrerepresentant i Bergen for Fremskrittspartiet. Han er tidligere nestformann i Fremskrittspartiets Ungdom.

reklame