Denne bloggposten er hentet fra Per Arne Olsen og er skrevet av [author-name]. Les originalposten

" />

Nyhetene

Skinner eldreomsorgen?

Del med andre:
FacebookTwitterEpostDel

«Mor’n. Er dere fra Oslo?» spurte den eldre damen med rullatoren foran seg før vi gikk inn i et rom for å se det eneste badekaret de 42 sykehjemsbeboerne må dele på.

I Alstahaug kommune har de styrende partiene valgt å låne over 200 millioner for å bygge kulturhus og badeland selv om eldreomsorgen trenger store investeringer.

Det eneste som skinte på sykehjemmet i Sandnessjøen var den strøkne hvite korridoren som de ansatte hadde malt på egen fritid. De var lei av at det ikke ble bevilget penger for å gjøre noe med den slitte veggen og orket rett og slett ikke å ha det slik lenger.

Alstahaug har i dag rundt 50 sykehjemsplasser. Kommunens egen eldreplan viser at behovet allerede er godt over 60, og at det vil være behov for 100 nye sykehjemsplasser innen 2030. Til tross for dette er FrP det eneste partiet i Alstahaug som klart prioriterer bygging av sykehjemsplasser før andre prosjekter som kulturhus og badeland.

Takket være stolte og engasjerte ansatte som jobber i eldreomsorgen, er heldigvis tilbudet bedre enn ressurssituasjonen skulle tilsi. Vi må aldri glemme at de to viktigste ingrediensene i en vellykket omsorg er fornøyde eldre og ansatte som bryr seg. Selv om politikere altfor ofte neglisjerer behovet for økte midler i eldreomsorgen, så finnes det heldigvis tusenvis av dyktige ansatte i både omsorgssektoren og helsesektoren som står på til tross for usikkerheten. Både de ansatte og beboerne fortjener politikere som ikke bare prater og kommer med valgkampløfter, men som faktisk gjør noe for å få til en verdig eldreomsorg vi kan være stolte av.

Denne bloggposten er hentet fra Per Arne Olsen og er skrevet av [author-name]. Les originalposten

Per Arne Olsen (Frp) Per Arne Olsen (Frp)

Per Arne Olsen er tidligere stortingsrepresentant og nestleder i Frp.

reklame