Denne bloggposten er hentet fra Torgeir Micaelsen og er skrevet av [author-name]. Les originalposten

" />

Nyhetene

Når Frp pynter bruden

Del med andre:
FacebookTwitterEpostDel

Frp påstår igjen at de har fått «godkjent-stempel» av SSB. Slike svar får man når spørsmålene som stilles er feilaktige. Det er ikke rart du får «feil svar» når man unnlater å oppgi store milliardutgifter Frp har plassert på utsiden av budsjettet sitt.

På nytt har Frp gjort et forsøk på å pynte bruden.

På Stortinget har vi noe som heter Storbud. Her legges budsjett-tallene for de ulike partiene inn hvert år når Stortinget skal vedta statsbudsjett for året etter. Det er disse tallene Frp har sendt over til SSB for vurdering.

Problemet med dette er følgende:

Forslagene fra FrP om veifond, jernbanefond og storbyfond  (minst 15 milliarder kroner) er ikke med. Jeg antar at det ikke er bompenger veiene skal bygges for med FrPs opplegg. De har jo også FrP foreslått fjernet i år – uten at heller disse milliardene er med i tallene som er sendt til SSB. Ergo snakker vi bare her om mange milliarder kroner ekstra på utsiden av budsjettet.

FrP legger til grunn såkalte «dynamiske effekter» av skatte og avgiftsendringene som innebærer at noen av skattekuttene «finansierer seg selv» – tilsvarende 5,3 mrd. Kroner. Selv om Frp hardnakket hevder noe annet, er det ikke faglig grunnlag for dette anslaget. Hvis du ikke tror på meg, kan du spørre Jan Tore Sanner i Høyre. Han er også i dette spørsmålet mer enige meg og Finansministeren enn Frp.

Flere av kuttene Frp har levert til SSB er totalt urealistiske hvis du tar mål av deg å styre et land. Jeg sier ikke at de ikke kan gjennomføres. Men hvis du f. eks skal kutte betydelig i utgiftene til uførestønader, sykepenger og dagpenger, må du samtidig manne deg opp til å si hvilke innstramminger som skal gjøres. Det gjør ikke Frp i sitt budsjett. Da blir det ikke mye troverdig.

FrP gjør opp sitt budsjett med salg av statlige eiendommer.  Greit nok det, men dette er en engangsinntekt som vil kunne få et motstykke i reduserte (netto) leieinntekter i årene framover. Hvilke penger skal erstatte disse neste år?

 

Det er urolige tider i økonomien rundt oss, folkens. Jeg foreslår derfor at vi ikke tar sjansen på noe nytt og spennende i finanspolitikken her hjemme. Det ser det for øvrig ut som Høyre er enig i. Problemet er at Frp mener noe grunnleggende annet.

 

Denne bloggposten er hentet fra Torgeir Micaelsen og er skrevet av [author-name]. Les originalposten

Torgeir Micaelsen (Ap) Torgeir Micaelsen (Ap)

Torgeir Micaelsen (Ap) er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet fra Buskerud.

reklame