Denne bloggposten er hentet fra Yngves blå box og er skrevet av [author-name]. Les originalposten

" />

Nyhetene

Au da!

Del med andre:
FacebookTwitterEpostDel

Høyres grand old man, Per-Kristian Foss, har i dagens DN sagt sin mening om hvordan det vil bli oppfattet dersom SVs Inga Marte Thorkildsen blir oppnevnt til statsråd og deretter statsministerens stedfortreder. I artikkelen sier han «Regjeringen vil ikke bli tatt på alvor hvis Inga Marte Thorkildsen blir fungerende statsminister i Stoltenbergs fravær. Da tror jeg ikke Stoltenberg vil våge å reise ut av landet på en lengre tur.»

Høyre er heldige som har Per-Kristian Foss. Han er en politiker som klarer å fremstille komplekse politiske saker slik at alle forstår dem. Hans evne til å spissformulere seg er som oftest en styrke for partiet. Men denne gangen mener jeg han bommer. Havner Thorkildsen i regjeringen, og får hun en svært sentral rolle der, skal vi i Høyre med glede ta en hver politisk debatt med henne. Og vi skal vite å kritisere henne dersom hun gjør noe vi er uenige i (og vi bør også huske å rose henne dersom hun gjør noe riktig).

Noen vil kanskje mene at jeg kaster stein mens jeg sitter i glasshus all den tid jeg på facebook uttrykte noen meninger om situasjonen rundt den nylig avgåtte statsråden Audun Lysbakken. Til det vil jeg si at den saken handlet om hvordan han faktisk hadde utført sin oppgave. Selvsagt må vi kunne kritisere enkeltstatsråder for det. Men å gå ut med en forhåndsdømming av en politiker som kanskje blir statsråd og kanskje blir statsministerens stedfortreder blir å ta damen i stedet for ballen.

Denne bloggposten er hentet fra Yngves blå box og er skrevet av [author-name]. Les originalposten

reklame